Biszkopt; jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać. Piec w temp. 180*C około 30 minut. Dwie galaretki rozpuścić w międzyczasie w 1 i 1/3 szklance wody, odstawić do przestudzenia. Połowę bananów obrać, następnie zmiksować. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać banany i dokładnie wymieszać, dodać tężejącą galaretkę i dokładnie ubić mikserem. Masę wyłożyć na ciasto. Pozostałe banany obrać i pokroić w plasterki o grubości około 1 cm, następnie ułożyć na masie i zalać przestudzoną galaretką rozpuszczoną w 2/3 wody.
Kategoria: Ciasta
Ile porcji: 30
Czas przyrządzenia: 180 min.
Data dodania: 2022-09-19
Dodany przez: malg0kolczyk0wnia
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta