Przepis na Chłodnik jabłkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
40 min.
Czas przygotowania:
40 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1059
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Chłodnik jabłkowy?

Jabłka płuczemy, obieramy, kroimy w ćwiartki aby usunąć pestki a następnie w kostkę. Owoce zalewamy litrem wody, wsypujemy goździki oraz cukier, gotujemy przez pół godziny. Ugotowane jabłka ścieramy na tarce lub miażdżymy. Mąkę mieszamy z czterema łyżkami wody, wlewamy do zupy i zagotowujemy. Jabłkową zupę podajemy schłodzoną lub na ciepło, przyozdobioną łyżką ulubionego dżemu.

Podobne przepisy

Pomidorowa z bazylią

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Pieczarkowa z wędliną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy

Pyszny barszczyk

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-28

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Biały barszczyk chrzanowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-25

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Chłodnik ogórkowy na upalne dni

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Brokułowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy