Przepis na Chłodnik buraczano-kefirowy

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
920
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • botwinka 2 pęczki
  • koncentrat buraczany 3 łyżki
  • woda 1 ltr
  • szczypiorek 1 pęczek
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • natka piertuszki 1 pęczek
  • kefir 4 kubeczki
  • sól do smaku
  • cukier 1 szcypta
  • jajka gotowane 4 szt

Akcesoria

  • garnek
  • waza
  • nóż
  • deska

Jak zrobić Chłodnik buraczano-kefirowy?

Umytą i drobno pokrojoną botwinkę ugotować w wodzie z dodatkiem soku z buraków – przecedzić i ostudzić. Szczypior, rzodkiewkę i natkę drobno posiekać. Jajka na twardo pokroić na ćwiartki. W wazie rozmieszać kefir, dodać wywar z buraczków, zieleninę, rzodkiewkę sól i cukier do smaku. Na talerzach położyć jajka i zalać chłodnikiem. Smacznego!

Podobne przepisy

Lekka zupa wiosenna

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Flaczki wołowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: kermit

Kategoria: Zupy

Zupa katnapur

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Soczewicówka

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-28

Dodany przez: jasia

Kategoria: Zupy

Zupa serowo-ziemniaczana

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-30

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Rosołek z kluskami lanymi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-05

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy