Przepis na Chłodnik buraczano-kefirowy

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
938
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • botwinka 2 pęczki
  • koncentrat buraczany 3 łyżki
  • woda 1 ltr
  • szczypiorek 1 pęczek
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • natka piertuszki 1 pęczek
  • kefir 4 kubeczki
  • sól do smaku
  • cukier 1 szcypta
  • jajka gotowane 4 szt

Akcesoria

  • garnek
  • waza
  • nóż
  • deska

Jak zrobić Chłodnik buraczano-kefirowy?

Umytą i drobno pokrojoną botwinkę ugotować w wodzie z dodatkiem soku z buraków – przecedzić i ostudzić. Szczypior, rzodkiewkę i natkę drobno posiekać. Jajka na twardo pokroić na ćwiartki. W wazie rozmieszać kefir, dodać wywar z buraczków, zieleninę, rzodkiewkę sól i cukier do smaku. Na talerzach położyć jajka i zalać chłodnikiem. Smacznego!

Podobne przepisy

Kapuśniaczek

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: m3lka

Kategoria: Zupy

Zupa musztardowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-09

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Zupa owocowa z makaronem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-29

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Zupy

Krupnik polski

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-23

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Staroholenderska ogonowa

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-01-28

Dodany przez: Piotruś Pan

Kategoria: Zupy

Zupa gulaszowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: ewasylwia

Kategoria: Zupy