Przepis na Cebulowa

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1032
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Przepis została dodana w dniu: 16.05.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2647 osób!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Cebulowa?

Cebulę obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry, zrumienić na maśle na jasnozłoty kolor. Oprószyć mąką, zmniejszyć ogień i smażyć mieszając, aby mąka lekko się zrumieniła. Zalać cebulę rosołem, posolić i mieszając zagotować. Zmiksować zupę lub przetrzeć przez sitko, podgrzać można wlać ewentualnie też koniak i podawać z grzankami z bułki.

Podobne przepisy

Poznańska zupa kartoflana

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Rosołek na sadełku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: monika4

Kategoria: Zupy

Zupka pieczarkowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-18

Dodany przez: Pola

Kategoria: Zupy

Chłodnik litewski – łatwy i szybki przpis

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-10-01

Dodany przez: VoytekK

Kategoria: Jarskie

Zupa grochowa

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-08-21

Dodany przez: Pola

Kategoria: Zupy

Grochówka z kiełbaską

Ile porcji: 5

Data dodania: 2023-10-19

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy