Przepis na Carpaccio

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1570
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • polędwica 15 plasterków
  • oliwa 1,5 łyżki
  • parmezan starty na trace 5 dag
  • kapary marynowane 15 sztuk
  • pomidory koktajlowe 5-8 sztuk

Jak zrobić Carpaccio?

Polędwicę należy pokroić w poprzek w cienkie paski, następnie ułożyć je na półmisku w koło w taki sposób, by jeden plasterek zachodził na drugi. Polać oliwą, na plasterkach ułożyć kapary ( można je przekroić), środek półmiska posypać startym parmezanem, ułożyć na nim kilka pomidorów koktajlowych, jako dekorację.

Podobne przepisy

Twarożek z lucerną, pomidorami, rzodkiewką

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-31

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zimny bufet

Wegetariańskie bułeczki świeżo pieczone

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Smalec z jablkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-28

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zimny bufet

Kanapka z opiekacza V

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-19

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zimny bufet

Grzyby marynowane łagodne

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-05

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Śledzie słodko-kwaśne

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ryby