Przepis na Carpaccio

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1550
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Przepis została dodana w dniu: 16.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2047 osób!
Smacznego!

Składniki

  • polędwica 15 plasterków
  • oliwa 1,5 łyżki
  • parmezan starty na trace 5 dag
  • kapary marynowane 15 sztuk
  • pomidory koktajlowe 5-8 sztuk

Jak zrobić Carpaccio?

Polędwicę należy pokroić w poprzek w cienkie paski, następnie ułożyć je na półmisku w koło w taki sposób, by jeden plasterek zachodził na drugi. Polać oliwą, na plasterkach ułożyć kapary ( można je przekroić), środek półmiska posypać startym parmezanem, ułożyć na nim kilka pomidorów koktajlowych, jako dekorację.

Podobne przepisy

Rolada marchewkowa

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Przekąski

Domowy smalec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-06-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Jaja z makrelą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: kasiulka122_wwy

Kategoria: Zimny bufet

Wiosenne kanapki dla jaroszy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: emilia9n

Kategoria: Zimny bufet

Galareta moja ulubiona

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 300 min.

Data dodania: 2022-08-26

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Przekąski

Śniadanie mieszane

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-21

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet