Danie dobre jest na szybki obiad lub gorącą obiadokolację
Kapustę lekko płuczemy i obgotowujemy a gdy będzie lekko twarda odcedzamy i przekładamy na patelnię z 2 łyżkami rozgrzanej oliwy i dusimy ją do miękkości ok 10 – 12 min dodając do niej listek laurowy. Na drugiej patelni rozgrzewamy następne 2-3 łyżki oliwy, wrzucamy na nią pokrojona w dużą kostkę lub w piórka cebulę. Pieczarki po umyciu kroimy w plasterki lub w dużą kostkę i dodajemy do zeszklonej cebuli dusimy w odkrytej patelni, a gdy z patelni wyparuje sok z pieczarek nakrywamy patelnię i dusimy jeszcze ok 5 – 8 minut. Makaron gotujemy wg przepisu podanego przez producenta. Odcedzamy ugotowany makaron dokładnie odsączając z niego wodę. Wszystkie składniki przekładamy warstwami do większego garnka, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą typu magi lub sosem sojowo grzybowym. Całość mieszamy wstawiamy do nagrzanego piekarnika i lekko zapiekamy, tak by danie było gorące.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Mięsne