Przepis na Rosół z mięsa wołowego

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1536
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Podawać z makaronem, ryżem, lanym ciastem lub pasztecikami.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Rosół z mięsa wołowego?

Umyte mięso, zalać zimną wodą, osolić, gotować ok. 2, 5 godz. Na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz zrumienioną cebulę i przyprawy, doprawić do smaku.

Podobne przepisy

Kapuśniak

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 85 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Kuchnia polska

Zupa groszkowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy

Zupa krabowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-07

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Grochówka na żeberkach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Zupy

Zacierka z mąki razowej na mleku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-07

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Krupnik pyszny na skrzydełkach

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-26

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy