Przepis na Zupa owocowo-warzywna

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
646
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa owocowo-warzywna?

Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Seler kroimy w drobną kostkę. Jabłka obieramy i po usunięciu gniazd nasiennych również kroimy w kostkę. Seler i jabłka dodajemy do cebuli i podsmażamy ok. 10 min. Dodajemy gałkę muszkatołową i zalewamy zimnym bulionem. Zagotowujemy i na małym ogniu gotujemy ok. 20 min. Następnie doprawiamy do smaku i wszystko miksujemy. Ponownie zagotowujemy, studzimy i chłodzimy w lodówce ok. 2 godz. Podajemy jako chłodnik.

Podobne przepisy

Zupa serowo-porowa z klopsikami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-09-16

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Kapuśniak jak u babci

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Warzywa

Zupa krem z dyni

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Zupy

Zupa z rzodkiewki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Zupy

Pikantna pomidorowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-28

Dodany przez: Burgunda ;)

Kategoria: Zupy

Barszcz z czerwonych buraków zabielany

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-12

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Zupy