Przepis na Zupa owocowo-warzywna

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
640
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 07.04.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2327 odwiedzających!
Bon Appétit!

Składniki

Jak zrobić Zupa owocowo-warzywna?

Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Seler kroimy w drobną kostkę. Jabłka obieramy i po usunięciu gniazd nasiennych również kroimy w kostkę. Seler i jabłka dodajemy do cebuli i podsmażamy ok. 10 min. Dodajemy gałkę muszkatołową i zalewamy zimnym bulionem. Zagotowujemy i na małym ogniu gotujemy ok. 20 min. Następnie doprawiamy do smaku i wszystko miksujemy. Ponownie zagotowujemy, studzimy i chłodzimy w lodówce ok. 2 godz. Podajemy jako chłodnik.

Podobne przepisy

Zupa pomidorowa krem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: efka

Kategoria: Zupy

Gęsty krupnik na króliku z młodych warzyw

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 115 min.

Data dodania: 2012-07-04

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Pomidorówka z ryżem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: buba00

Kategoria: Zupy

Arabska zupa z soczewicy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2013-02-24

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia arabska

Zupa śliwkowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Zupy

Zacierki na mleku

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy