Przepis na Zupa owocowo-warzywna

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
25 min.
Czas przygotowania:
25 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
671
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Zupa owocowo-warzywna?

Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Seler kroimy w drobną kostkę. Jabłka obieramy i po usunięciu gniazd nasiennych również kroimy w kostkę. Seler i jabłka dodajemy do cebuli i podsmażamy ok. 10 min. Dodajemy gałkę muszkatołową i zalewamy zimnym bulionem. Zagotowujemy i na małym ogniu gotujemy ok. 20 min. Następnie doprawiamy do smaku i wszystko miksujemy. Ponownie zagotowujemy, studzimy i chłodzimy w lodówce ok. 2 godz. Podajemy jako chłodnik.

Podobne przepisy

Krupnik na kiełbasie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-15

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy

Wiosenna zupa z cukini

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-10

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Zupa warzywna na skrzydełkach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-21

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Aromatyczna zupa marchewkowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Żurek na prawdziwym zakwasie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: Lukrecja

Kategoria: Zupy

Zupa krem z dyni

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-28

Dodany przez: hematyt

Kategoria: Zupy