Przepis na Zupa klasztorna

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
60 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1168
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

zupa

  • fasola 25 dag
  • woda 3 ltr
  • marchewka 22 szt
  • cebula 2 szt
  • papryczka ostra 1 szt
  • pomidory 3 szt
  • olej 1/4 szkl.
  • mięta świeża 2-3 listyki
  • natka piertuszki 1 pęczek
  • sól , pieprz do smaku
  • seler 1/4 szt

Akcesoria

  • garnek
  • miska

Jak zrobić Zupa klasztorna?

Fasolę umyć i zalać wodą ok. 3 litrów i nastawić do napęcznienia najlepiej na całą noc. Rano fasolę wraz z wodą, w której się moczyła przelać do garnka i nastawić do gotowania. Drobno pokrajać marchew, cebulę, selera i papryczkę – wymieszać z olejem i wlać do fasoli, gotować do miękkości fasoli a następnie dodać obrane ze skórki pomidory, listki mięty oraz przyprawić zupę solą i pieprzem. Po nalaniu do talerzy posypać natką pietruszki. Smacznego!

Podobne przepisy

Letnia zupa warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Rosół 'Rossini’

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-03

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Barszcz czerwony zabielany

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Grochówka na boczku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-31

Dodany przez: cartoon

Kategoria: Zupy

Żurek z kiełbasą po kielecku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Zupa pomidorowa krem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: efka

Kategoria: Zupy