Przepis na Zupa arbuzowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1152
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 23.02.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2769 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • arbuz 0,5 kg
  • truskawki 25 dag
  • melon miodowy 25 dag
  • starty imbir 1 łyżeczka
  • likier migdałowy 1 łyżka
  • płatki migdałowe 1 łyżka
  • listki mięty do dekoracji

Jak zrobić Zupa arbuzowa?

Arbuza i melona oczyszczamy z pestek, drobno kroimy, mieszamy z imbirem i miksujemy blenderem na gładką masę. Truskawki obieramy z szypułek, kroimy na mniejsze kawałki i przecieramy przez sito. Mieszamy z likierem migdałowym i mieszamy z masą arbuzowo-melonową. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi.

Podobne przepisy

Zupa krem dyniowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 130 min.

Data dodania: 2012-09-30

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Zupy

Polewa kakaowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszcz szczawiowy

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2011-04-30

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Zupy

Grochówka z kiełbaską

Ile porcji: 5

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Zupa z jajkiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: buba00

Kategoria: Zupy

Rosół po Maltańsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-07-16

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy