Przepis została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2991 osób!
Bon Appétit!
30 dag cukru rozpuścić w 1/4 szklanki wody i podgrzewać do momentu całkowitego rozpuszczenia cukru. Następnie, do przestudzonego syropu włożyć owoce i lekko podgrzewać przez 20 min, nie dopuszczając do zagotowania. Zostawić pod przykryciem do następnego dnia. Po 24 godzinach owoce wyłowić, do syropu dodać 40 dag cukru, rozpuścić, następnie wrzucić owoce i podgrzewać na małym ogniu przez 15 min. Zostawić przykryte do następnego dnia. Następnie dodać pozostały cukier (najpierw wyjąć owoce), rozpuścić, wrzucić wiśnie i ponownie podgrzewać aż do zagotowania, na małym ogniu przez 20 minut. Pod koniec dodać 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego. Usmażone owoce nakładać do wyparzonych słoiczków. Jeśli chcemy by wiśnie zachowały idealny kształt, nie powinno się ich odpestkowywać, lecz później czekają na nas przykre niespodzianki w cieście w postaci twardych pestek.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery