Przepis na Sos żurawinowo-jabłkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2213
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Receptura została dodana w dniu: 06.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2482 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • żurawiny 15 dag
  • jabłka 2 średnie sztuki
  • woda 3/4 szkl
  • cukier 5 dag
  • skórka z cytryny (może być pomarańcza)

Jak zrobić Sos żurawinowo-jabłkowy?

Z umytych i obranych jabłek usunąć gniazda nasienne, podzielić jabłka na ćwiartki, wsypać opłukane żurawiny, zalać gorącą wodą i ugotować. Przestudzić, zmiksować i przetrzeć przez sito. Dodać cukier i skórkę z cytryny. Gotowy sos nadaje się do mięs pieczonych, a nawet smażonych.

Podobne przepisy

Sos do Spaghetti

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-01-19

Dodany przez: Quick

Kategoria: Sosy

Pomidorowo-paprykowy sos do pizzy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Sosy

Sos Jogurtowy

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Sosy

Ziołowy sos z filetem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: malina

Kategoria: Sosy

Sos z serka topionego z makaronem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-23

Dodany przez: Pola

Kategoria: Sosy

Sos do sałaty

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-08-17

Dodany przez: Junior

Kategoria: Sosy