Przepis na Sos śliwkowy z powideł

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
5 min.
Czas przygotowania:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2698
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Sos śliwkowy podaje się do kaszy manny i jako sos do makaronów i deserów.

Receptura została dodana w dniu: 26.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2082 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • powidla śliwkowe 20 dag
  • śmietana słodka 1 szklanka
  • cukier do smaku

Jak zrobić Sos śliwkowy z powideł?

Powidła przełożyć do miseczki lub blendera i zmiksować wraz ze śmietaną, doprawić do smaku odrobiną cukru. Należy uważać z ilością cukru, aby sos nie był zbyt słodki.

Podobne przepisy

Jajecznica na bekonie z serem żółtym

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-06-27

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Maliny z ananasem i kiwi

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Galaretki drobiowe z warzywami

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 150 min.

Data dodania: 2012-09-25

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zimny bufet

Owocowo waniliowa sałatka

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2012-05-07

Dodany przez: ajres

Kategoria: Zimny bufet

Masa jajeczno-wątróbkowa do kanapek

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-19

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Jagody ze śmietaną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet