Przepis na Sos śliwkowy z powideł

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
5 min.
Czas przygotowania:
5 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2710
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Sos śliwkowy podaje się do kaszy manny i jako sos do makaronów i deserów.

Zdjęcia

Składniki

  • powidla śliwkowe 20 dag
  • śmietana słodka 1 szklanka
  • cukier do smaku

Jak zrobić Sos śliwkowy z powideł?

Powidła przełożyć do miseczki lub blendera i zmiksować wraz ze śmietaną, doprawić do smaku odrobiną cukru. Należy uważać z ilością cukru, aby sos nie był zbyt słodki.

Podobne przepisy

Uszka wigilijne (do barszczyku)

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet

Krakersy z serem Lazur błękitny

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-04

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Przekąski

Pieczeń rzymska z jajkiem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Korniszony moje

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Jaja z makrelą

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-18

Dodany przez: kasiulka122_wwy

Kategoria: Zimny bufet

Jajeczna kanapka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Zimny bufet