Przepis na Smalec

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1320
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Smalec?

Słoninę kroimy w kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę. Słoninę wrzucamy do głębokiej patelni, wlewamy odrobinę wody i smażymy na małym ogniu tak długo, aż smalec się wytopi. Następnie dodajemy cebulę. Tak przygotowany smalec przelewamy do słoików i odstawiamy do zastygnięcia.

Podobne przepisy

Smalec

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-21

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Sos śliwkowy z powideł

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Pyszna bagietka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2022-09-11

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Masło z musztardą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-04

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Naleśniki po florencku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-25

Dodany przez: wera

Kategoria: Zimny bufet

Spaghetti z Pecorino

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-01

Dodany przez: Niunio

Kategoria: Zimny bufet