Sernik wielkanocny to pyszny i prosty sernik.
Łatwy w przygotowaniu, bo nie trzeba oddzielnie ubijać piany, a dzięki spodowi z herbatników nie traci się czasu na przygotowanie ciasta kruchego.
Dodatek skondensowanego mleka powoduje, ze sernik jest bardzo śmietankowy i rozpływa się w ustach.
Herbatniki pokruszyć, a następnie zmiksować z miękkim masłem. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć masą z herbatników, dociskając palcami spód. Wyrównać i wstawić do lodówki.
Zmiksować serek naturalny (ale nie! homogenizowany, bo wychodzi za rzadkie) z esencją, jajkami i mlekiem kondensowanym. Masę serowa wylać na spód.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Ciasta