Przepis na Sernik pod pierzynką krówki

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
2054
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta, Desery

Składniki

  • sernik błyskawiczny Delecty 1 opakowanie
  • śnieżka o smaku krówki 1 opakowanie
  • kawa Anatol 1 saszetka
  • mleko 800 ml
  • biszkopty 1 opakowanie
  • gorzka czekolada

Jak zrobić Sernik pod pierzynką krówki?

1. Przygotuj napar z kawy Anatol. Do szklanki włóż saszetkę kawy Anatol i zalej gorącą wodą. Okrągłe biszkopciki nasącz w ostudzonym naparze z kawy, następnie ułóż je w tortownicy (o średnicy 24 cm).
2. Sernik przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i wylej na spód tortownicy.
3. Przygotuj śnieżkę zgodnie z opisem na opakowaniu.
4. Wierzch ciasta udekoruj śnieżką. Przygotowane ciasto schładzaj w lodówce przez około 2 godziny.
5. Przed podaniem ciasto posyp startą gorzką czekoladą.

Podobne przepisy

Keks świąteczny

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-13

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Ciasta

Zupa waniliowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-16

Dodany przez: malinka

Kategoria: Desery

Pizza Danusi

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Ciasta

Przekładaniecz masą i galaretką

Ile porcji: 35

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-04

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta

Słodkie przekładane ciasto

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 125 min.

Data dodania: 2022-10-28

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Torcik pralinkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta