Przepis na Rybacka pasta

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
799
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 11.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2726 osób!
Bon Appétit!

Składniki

  • śledzie 2 płaty
  • mleko 1/2 szklanki
  • wędzony boczek 10 dag
  • cebula 1 sztuka
  • natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • pieczarek

Jak zrobić Rybacka pasta?

Śledzie namoczyć na kilka godzin. Wyjąć z wody, oczyścić, zalać mlekiem, moczyć godzinę. Boczek pokroić w kosteczkę. Cebule obrać z łupinek, posiekać. Śledzie pokroić na kawałki i wraz z boczkiem i cebulą zemleć, wymieszać, doprawić do smaku, dodac posiekana drobno natkę.

Podobne przepisy

Flaczki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 215 min.

Data dodania: 2023-01-12

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kuchnia polska

Dip czosnkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-06-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Krem groszkowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Barszcz z jabłkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Zupy

Kalafiorowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-01-28

Dodany przez: Zosiasamosia

Kategoria: Zupy

Zupa jarzynowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-11

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy