Receptura została dodana w dniu: 17.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2791 odwiedzających!
Smacznego!
Schab pokroić na 8-10 plastrów, rozbić na cienkie płaty, posmarować musztardą, oprószyć solą i odrobiną cząbru. Gruszki odsączyć i pokroić na plastry o grubości 1 cm. Na każdym płacie ułożyć po kawałku gruszki, zawinąć roladkę i spiąć wykałaczką lub zawinąć nitką. Roladki posolić, oprószyć pieprzem i obtoczyć w orzechach. Zrumienić z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Przypieczone roladki przełożyć do rondla, wlać półtorej szklanki wrzątku i sos sojowy. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, ok. 45 min. Na chwile przed zdjęciem z ognia do roladek dodać zielony pieprz. Najlepiej nadają się puree ziemniaczanego lub wyrazistej w smaku surówki 🙂
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne