Przepis została opublikowana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2407 odwiedzających!
Smacznego!
Ciasto francuskie podzielić na 3 części. Na posypanej mąką stolnicy każdą część ciasto rozwałkować na prostokąty 45×25 cm. Każdy prostokąt podzielić na 5 trójkątów o dwóch dłuższych bokach. Ser i szynkę pokroić w drobniutką kostkę, wymieszać z żółtkami, natką pietruszki, cebulą, pieprzem i oregano. Na każdy trójkąt nakładać po 1 łyżce nadzienia. Naciąć krótkie boki trójkątów i bardzo luźno zwinąć rogaliki. Na opłukanej zimną wodą blasze układać rogaliki i smarować roztrzepanymi żółtkami. Pozostawić na 15 minut. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet