Przepis na Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1961
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

  • przecier pomidorowy w kartoniku 1/2 litra
  • wywar warzywno-mięsny 1 litr
  • czosnek 3 ząbki
  • cebula 1 mała sztuka
  • pasta paprykowa 4 łyżki
  • tabasco kilka kropel
  • olej z pestek winogron do smazenia
  • sól, pieprz

Jak zrobić Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa?

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę pokroić w drobne piórka. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, cebulę i przez chwilę dusić, aż będą miękkie. Wlać przecier, dodać pastę paprykową i gotować na małym ogniu mieszając. Zupę zmiksować. Następnie wlać wywar, dodać tabasco i doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Zupę najlepiej podawać z grzankami.

Podobne przepisy

Grochówka z makaronem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-10

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Zupa z rzodkiewki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-12-27

Dodany przez: halina

Kategoria: Zupy

Barszczyk do ziemniaków

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-08

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zupy

Zupa pieczarkowa na kości

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Żurek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-14

Dodany przez: jasia

Kategoria: Zupy

Zupa jajeczna

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-14

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Zupy