Przepis na Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1918
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Receptura została dodana w dniu: 08.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2904 osób!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

  • przecier pomidorowy w kartoniku 1/2 litra
  • wywar warzywno-mięsny 1 litr
  • czosnek 3 ząbki
  • cebula 1 mała sztuka
  • pasta paprykowa 4 łyżki
  • tabasco kilka kropel
  • olej z pestek winogron do smazenia
  • sól, pieprz

Jak zrobić Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa?

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę pokroić w drobne piórka. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, cebulę i przez chwilę dusić, aż będą miękkie. Wlać przecier, dodać pastę paprykową i gotować na małym ogniu mieszając. Zupę zmiksować. Następnie wlać wywar, dodać tabasco i doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Zupę najlepiej podawać z grzankami.

Podobne przepisy

Wywar z warzyw

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-22

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Zupy

Mięsny krupnik z kaszy gryczanej

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-18

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zupy

Zupa owocowa z makaronem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-10-29

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Zupy

Zupa groszkowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy

Letnia zupa warzywna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-24

Dodany przez: enia

Kategoria: Zupy

Staroholenderska ogonowa

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-01-28

Dodany przez: Piotruś Pan

Kategoria: Zupy