Przepis na Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1999
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Zdjęcia

Składniki

  • przecier pomidorowy w kartoniku 1/2 litra
  • wywar warzywno-mięsny 1 litr
  • czosnek 3 ząbki
  • cebula 1 mała sztuka
  • pasta paprykowa 4 łyżki
  • tabasco kilka kropel
  • olej z pestek winogron do smazenia
  • sól, pieprz

Jak zrobić Pikantna zupa pomidorowo-paprykowa?

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę pokroić w drobne piórka. W garnku rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, cebulę i przez chwilę dusić, aż będą miękkie. Wlać przecier, dodać pastę paprykową i gotować na małym ogniu mieszając. Zupę zmiksować. Następnie wlać wywar, dodać tabasco i doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Zupę najlepiej podawać z grzankami.

Podobne przepisy

Zupa wiosenna botwinkowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-26

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy

Leczo Leczo

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-16

Dodany przez: Olka

Kategoria: Mięsne

Kapuśniak z białej kapusty

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-19

Dodany przez: netha

Kategoria: Zupy

Zupa szczawiowa zabielana

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-20

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Zupy

Parzybroda

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-11-01

Dodany przez: bernika

Kategoria: Zupy

Żurek na kiełbasie

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Zupy