Przepis na Pianka z porzeczek czerwonych

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
885
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • czerwona porzeczka 30 dag
  • woda 1 szkl
  • cukier do smaku
  • żelatyna 2 dag
  • woda 2 łyżki
  • mleko skondensowane pół puszki

Jak zrobić Pianka z porzeczek czerwonych?

Kilka dorodnych gron porzeczek odłożyć do dekoracji deseru, resztę po umyciu zalać wodą, zagotować, przetrzeć przez sito. Gorący przecier osłodzić do smaku (powinno go być 2-2, 5 szklanki). Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, podgrzać, zagotować, przestudzoną wymieszać z przecierem. Wstawić naczynie z przecierem do miski z zimną wodą, ubijać trzepaczką. Gdy masa zacznie gęstnieć, wlewać cienkim strumieniem skondensowane mleko i w dalszym ciągu ubijać. Odstawić do wystudzenia. Przed podaniem wyłożyć deser na talerzyki, oblać mlekiem skondensowanym, przybrać gronami porzeczek.

Podobne przepisy

Placek jabłkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Mleko na przeziębienie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-09

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Desery

Sernik na zimno z truskawkami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-24

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Desery

Orzeszki inaczej

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-30

Dodany przez: madi356

Kategoria: Desery

Kawa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-08

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Desery

Koktajl bananowo- porzeczkowy

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery