Przepis na Pascha bakaliowa

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Data dodania:
Wyświetlenia:
782
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • tłusty ser biały 1 kg
  • cukier 25 dag
  • bakalie 25 dag
  • masło 1/2 kostki
  • koniak 50 ml
  • żółtka 8 sztuk
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • skórka pomarańczowa 2 łyż
  • skórka z cytryny 2 łyżki

Jak zrobić Pascha bakaliowa?

Bakalie drobniutko posiekać i wymieszać ze skórkami z cytryny i pomarańczy. Następnie zalać koniakiem i odstawić na co najmniej 2 godz. Po tym czasie miękkie masło należy utrzeć z cukrem, ciągle ucierając dodawać po jednym żółtku, następnie dodać zmielony ser biały i bakalie wraz z koniakiem. Lnianą ściereczkę złożyć w sitko, na ściereczkę wyłożyć masę serową, odcisnąć i wstawić zawiniętą do lodówki. Po upływie co najmniej 8 godz. Wyjąć z lodówki i przełożyć na paterę.

Podobne przepisy

Deser z cytryną

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-09-22

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Efektowne wafle

Ile porcji: 25

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-12-23

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Ciasta

Wiśnie w spirytusie

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-10

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Galaretka arbuzowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Desery

Oponki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-24

Dodany przez: wilhelmina

Kategoria: Desery

Manna na gęsto z konfiturą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery