Przepis na Pascha bakaliowa

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Data dodania:
Wyświetlenia:
714
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Przepis została dodana w dniu: 17.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2553 osób!
Na zdrowie!

Składniki

  • tłusty ser biały 1 kg
  • cukier 25 dag
  • bakalie 25 dag
  • masło 1/2 kostki
  • koniak 50 ml
  • żółtka 8 sztuk
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • skórka pomarańczowa 2 łyż
  • skórka z cytryny 2 łyżki

Jak zrobić Pascha bakaliowa?

Bakalie drobniutko posiekać i wymieszać ze skórkami z cytryny i pomarańczy. Następnie zalać koniakiem i odstawić na co najmniej 2 godz. Po tym czasie miękkie masło należy utrzeć z cukrem, ciągle ucierając dodawać po jednym żółtku, następnie dodać zmielony ser biały i bakalie wraz z koniakiem. Lnianą ściereczkę złożyć w sitko, na ściereczkę wyłożyć masę serową, odcisnąć i wstawić zawiniętą do lodówki. Po upływie co najmniej 8 godz. Wyjąć z lodówki i przełożyć na paterę.

Podobne przepisy

Deser śmietankowo-czekoladowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 105 min.

Data dodania: 2011-07-28

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Desery

Cynamonowo-waniliowy sok jabłkowy swojski

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-08

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Pączki z masą kajmakową

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2012-02-26

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Desery

Placki z twarogu

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-08-13

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Desery

Sorbet truskawkowy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-08-01

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Desery

Deser z lodami melonowymi

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2012-06-22

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Desery