Przepis na Pascha bakaliowa

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Data dodania:
Wyświetlenia:
733
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • tłusty ser biały 1 kg
  • cukier 25 dag
  • bakalie 25 dag
  • masło 1/2 kostki
  • koniak 50 ml
  • żółtka 8 sztuk
  • cukier waniliowy 2 łyżeczki
  • skórka pomarańczowa 2 łyż
  • skórka z cytryny 2 łyżki

Jak zrobić Pascha bakaliowa?

Bakalie drobniutko posiekać i wymieszać ze skórkami z cytryny i pomarańczy. Następnie zalać koniakiem i odstawić na co najmniej 2 godz. Po tym czasie miękkie masło należy utrzeć z cukrem, ciągle ucierając dodawać po jednym żółtku, następnie dodać zmielony ser biały i bakalie wraz z koniakiem. Lnianą ściereczkę złożyć w sitko, na ściereczkę wyłożyć masę serową, odcisnąć i wstawić zawiniętą do lodówki. Po upływie co najmniej 8 godz. Wyjąć z lodówki i przełożyć na paterę.

Podobne przepisy

Czekolada na gorąco

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Koktajl z bananów

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-09

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Banany z czekoladą

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Kawa kardamonowa

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-02

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Desery

Serniczek z ciemnym winogronem

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Kawa z czekoladą

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-09-20

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery