Przepis na Paella z warzywami

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3177
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kuchnia hiszpańska, Zimny bufet

Jak zrobić Paella z warzywami?

Cebulę i czosnek posiekaj, papryki pokrój w paski, obierz fasolkę, pokrój na kawałki, osącz ciecierzycę. Pomidory sparz, obierz, pokrój na kawałki.

Rozgrzej oliwę, podsmaż cebulę, czosnek i paprykę. wsyp ryż, dodaj fasolkę szparagową oraz pomidory, wlej bulion i gotuj, aż ryż prawie całkowicie wchłonie płyn.

Dodaj ciecierzycę, zielony groszek oraz osączoną z zalewy i opłukaną czerwoną fasolę. Przypraw solą, wrzuć szafran. Gotuj przez 5 minut, często mieszając. Podawaj z kawałkami cytryny.

Podobne przepisy

Kanapki z pasztetem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-07

Dodany przez: gigi3

Kategoria: Zimny bufet

Galareta moja ulubiona

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 300 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Przekąski

Pasta z szynki

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-27

Dodany przez: netha

Kategoria: Zimny bufet

Rolada z boczku

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 2880 min.

Data dodania: 2022-12-22

Dodany przez: malinka18

Kategoria: Przekąski

Nadziewane jajeczka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 27 min.

Data dodania: 2022-12-26

Dodany przez: ajres

Kategoria: Zimny bufet

Dip do chipsów

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zimny bufet