Przepis na Olej cytrynowy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30240 min.
Czas przygotowania:
21 d
Data dodania:
Wyświetlenia:
1175
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Receptura została dodana w dniu: 23.03.2011
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2305 osób!
Smacznego!

Składniki

  • skóra z cytryny otarta
  • gałązka melisy
  • biały ocet winny 1/4 l

Jak zrobić Olej cytrynowy?

Cytrynę sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki. Skórki z cytryny i melisę włożyć do słoika, zalać octem winnym. Odstawić w ciemne i chłodne miejsce na 3 tygodnie. Gotowy olej używać do surówek.

Podobne przepisy

Marynata czosnkowa z papryką

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Sosy

Zasmażka jasna

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Sosy

Sos majerankowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-08-15

Dodany przez: Junior

Kategoria: Sosy

Zasmażka czosnkowa do kalafiora

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Sosy

Rosół z mlekiem kokosowym i chińskim makaronem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-26

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Sosy

Sos vinegrette

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-31

Dodany przez: helas

Kategoria: Sosy