Przepis na Olej cytrynowy

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30240 min.
Czas przygotowania:
21 d
Data dodania:
Wyświetlenia:
1210
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Sosy

Składniki

  • skóra z cytryny otarta
  • gałązka melisy
  • biały ocet winny 1/4 l

Jak zrobić Olej cytrynowy?

Cytrynę sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki. Skórki z cytryny i melisę włożyć do słoika, zalać octem winnym. Odstawić w ciemne i chłodne miejsce na 3 tygodnie. Gotowy olej używać do surówek.

Podobne przepisy

Sos orzechowy Haliny

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: halina

Kategoria: Sosy

Sos ziołowo – jogurtowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-03

Dodany przez: wiechu

Kategoria: Sosy

Sos koperkowy – surówkowy

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Sosy

Pikantna salsa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-19

Dodany przez: krokodyl

Kategoria: Sosy

Sos majonezowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Sosy

Zupka krem z pulpetami na serkach topionych

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Sosy