Przepis na Ogórki po żydowsku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
9211
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

  • ogórki gruntowe 2 kg
  • ziarenka gorczycy 1 op
  • ocet 0,5 szkl
  • marchewka 3 szt
  • woda 2 litry

Jak zrobić Ogórki po żydowsku?

Ogórki, marchewkę obieramy. Ogórki kroimy wzdłuż na cztery części. Marchewkę w kostkę. Wodę zagotować, dodać ocet wymieszać i zagotować. Ogórki, marchewkę, ziarenka gorczycy wkładamy do słoików. Zalewamy gorącą zalewą i zakręcamy.

Podobne przepisy

Warstwowiec z sokiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-18

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Ćwikła na zimę

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 2880 min.

Data dodania: 2022-09-16

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Przetwory

Zalewa miodowo-czosnkowa

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-10

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Sok z porzeczek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Kompocik śliwkowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Przetwory

Dżem z truskawek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-08

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory