Przepis na Mazurek

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2268
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Bez kategorii

Przepis została dodana w dniu: 04.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2645 osób!
Smacznego!

Składniki

Jak zrobić Mazurek?

Masło ucieramy mikserem. Gdy uzyska konsystencję śmietany, ciągle ucierając, dodajemy po jednym żółtku. Migdały, po sparzeniu, drobno siekamy. Ciasto ciągle ucieramy i dodajemy migdały, cukier i mąkę. Formę smarujemy masłem i przekładamy ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni c ok. 30 min.

Podobne przepisy

Francuskie kieszonki z pesto i kozim serem

Ile porcji: 12

Czas przyrządzenia: 25 min.

Data dodania: 2023-01-09

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Bez kategorii

Rurki z kremem z ciasta francuskiego

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Bez kategorii

Wielkanocny baranek

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-08-13

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Bez kategorii

Jajka na twardo Izki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-20

Dodany przez: Car

Kategoria: Bez kategorii

Pasztet wielkanocny

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 140 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Bez kategorii

Tarta ze szpinakiem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Bez kategorii