Przepis na Masło orzechowe

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1177
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Masło orzechowe podaje się przede wszystkim z potrawami rybnymi.

Receptura została dodana w dniu: 13.04.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2018 osób!
Na zdrowie!

Składniki

  • masło 1/2 kostki
  • mielone orzechy laskowe 1/4 szklanki
  • skórka z cytryny 1 łyżeczka
  • posiekany szczypiorek 1/4 łyżeczki
  • koniak 1/2 łyżeczki

Jak zrobić Masło orzechowe?

Miękkie masło rozetrzeć z mielonymi orzechami laskowymi i startą skórą z cytryny, dodać posiekany drobniutko koperek i koniak, całość wymieszać na jednolitą masę.

Podobne przepisy

Cebulowe paszteciki

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-09-15

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Baba ziemniaczana pikantna

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-20

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Zimny bufet

Jajka pod kołderką

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Sałatka do jaj

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-25

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zimny bufet

Pomidorki na ostro

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-13

Dodany przez: malinka

Kategoria: Zimny bufet

Jajka na twardo z serem żółtym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet