Przepis na Masło orzechowe

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1240
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Masło orzechowe podaje się przede wszystkim z potrawami rybnymi.

Składniki

  • masło 1/2 kostki
  • mielone orzechy laskowe 1/4 szklanki
  • skórka z cytryny 1 łyżeczka
  • posiekany szczypiorek 1/4 łyżeczki
  • koniak 1/2 łyżeczki

Jak zrobić Masło orzechowe?

Miękkie masło rozetrzeć z mielonymi orzechami laskowymi i startą skórą z cytryny, dodać posiekany drobniutko koperek i koniak, całość wymieszać na jednolitą masę.

Podobne przepisy

Twarożek z żółta papryką i rzodkiewkami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-15

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Jajka sadzone ze szczypiorkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-17

Dodany przez: grazynka

Kategoria: Zimny bufet

Babka tulipan

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-27

Dodany przez: Pola

Kategoria: Zimny bufet

Pizza domowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Uszka wigilijne (do barszczyku)

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-11-15

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Zimny bufet

Kolacyjny kotlet

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet