Przepis na Masa do ciasta budyniowa

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2767
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Przepis została opublikowana w dniu: 09.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2548 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Masa do ciasta budyniowa?

1/3 szklanki mleka odlewamy i mieszamy w niej budynie. Resztę mleka koziego mieszamy z cukrem. Następnie gotujemy w garnuszku cały czas mieszając aby się nie przypaliło, studzimy. Margarynę ucieramy z budyniem do momentu uzyskania jednolitej masy.

Podobne przepisy

Drożdżowe ślimaczki z makiem

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Desery

Biszkopt przekładany

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-25

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Desery

Lody z musli

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-04

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Desery

Herbata ziołowa na apetyt

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-25

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Desery

Domowe cappucino

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-14

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Niebo w gębie

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 300 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Desery