Przepis na Masa do ciasta budyniowa

Dodano przez:
Ile porcji:
1
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2765
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Przepis została dodana w dniu: 09.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2023 osób!
Na zdrowie!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Masa do ciasta budyniowa?

1/3 szklanki mleka odlewamy i mieszamy w niej budynie. Resztę mleka koziego mieszamy z cukrem. Następnie gotujemy w garnuszku cały czas mieszając aby się nie przypaliło, studzimy. Margarynę ucieramy z budyniem do momentu uzyskania jednolitej masy.

Podobne przepisy

Lekko pijany torcik

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 150 min.

Data dodania: 2012-02-29

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Kawa o smaku czekolady

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-24

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Desery

Koktajl truskawkowo -melonowy

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-08-09

Dodany przez: alaaa

Kategoria: Desery

Bułka na patelni

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2011-06-20

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Desery

Herbata z pigwą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Herbata z prądem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-23

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Desery