Receptura została dodana w dniu: 06.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2255 odwiedzających!
Smacznego!
Żelatynę zalewamy w garnuszku niewielką ilością zimnej wody. Gdy spęcznieje podgrzewamy na niewielkim ogniu ciągle mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia. Czekoladę deserową topimy w rondelku na niewielkim ogniu często mieszając. Następnie roztopioną czekoladą smarujemy środek i brzegi gotowych babeczek. Babeczki odstawiamy aby czekolada dobrze zastygła. Przygotowujemy krem:jogurt naturalny łączymy z rozpuszczoną żelatyną oraz cukrem pudrem. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie mieszamy obie masy i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. Jagody myjemy i osączamy na sicie. Tężejącym kremem napełniamy babeczki, posypujemy jagodami i ozdabiamy listkami mięty.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery