Przepis na Lekki krem jeżynowy

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
764
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • jogurt naturalny 2 szklanki
  • jeżyny 30 dag
  • cukier puder 1 łyżka
  • żelatyna 1 łyżka

Jak zrobić Lekki krem jeżynowy?

Jeżyny opłukujemy i kilka dorodnych owoców odkładamy do dekoracji. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Oziębiony jogurt miksujemy z jeżynami, cukrem pudrem i żelatyną. Krem przekładamy do pucharków, wstawiamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem dekorujemy odłożonymi owocami.

Podobne przepisy

Wiórkowa posypka

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-03-02

Dodany przez: mati

Kategoria: Desery

Jogurtowo-kokosowe serduszka gofrowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-05

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Desery

Okrągłe kartofelki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-21

Dodany przez: madi356

Kategoria: Desery

Jabłka zapiekane z miodem i orzechami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-23

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Owsiane placki z miodem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Grzaniec z rodzynkami, migdałami i wanilią

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-26

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery