Przepis na Lekki krem jeżynowy

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
791
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • jogurt naturalny 2 szklanki
  • jeżyny 30 dag
  • cukier puder 1 łyżka
  • żelatyna 1 łyżka

Jak zrobić Lekki krem jeżynowy?

Jeżyny opłukujemy i kilka dorodnych owoców odkładamy do dekoracji. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Oziębiony jogurt miksujemy z jeżynami, cukrem pudrem i żelatyną. Krem przekładamy do pucharków, wstawiamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem dekorujemy odłożonymi owocami.

Podobne przepisy

Sernik malinowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-06

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Ciasta

Kawowe kulki

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-05

Dodany przez: edzia1301

Kategoria: Desery

Susz mięty do herbatki

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Krem budyniowy

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-02-19

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Desery

Płatki owsiane z jogurtem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Desery

Trójkąty z brzoskwiniami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-09-08

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery