Idealna propozycja na przyjęcie domowe. Goście będą zachwyceni. Proponuję od razu zrobić więcej porcji 😉
Pierś z kurczaka kroimy na równe paski ok 1-1,5cm. Dzielimy je na 5 równych części. Wszystkie części moczymy najpierw w roztrzepanym jajku a następnie pierwszą obtaczamy w sezamie i smażymy.
Następnie bierzemy drugą porcję i obtaczamy w płatkach kukurydzianych, smażymy. Trzecią część smażymy obtoczone w pokruszonych chipsach.
Połowę bułki tartej mieszamy z przyprawą kebab-gyros, a połowę z przyprawą tzatziki i rozkruszoną kostką smaku czosnkową. Czwartą część smażymy w panierce kebabowej, a piątą w tzatzikowej.
Najlepiej smakują z dipami, lub jako dodatek do sałatek.
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Przekąski
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne