Receptura została dodana w dniu: 20.03.2010
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2799 osób!
Smacznego!
Ze składników 1 – 4- wyrobimy ciasto nożem, a następnie szybko zagniatamy ręką, zawijamy w folię i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na pół, z każdej części formujemy wałek o średnicy 3 cm. I podzielimy każdy na 16 równych plasterków i wylepić nimi foremki babeczek. Foremki ułożyć na blasze i piec w gorącym ok 220stopni c. Piekarniku 15 – 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu ustawić na stolnicy „do góry nogami”, a gdy przestygną lekko uderzać trzonkiem noża w dno foremek i wyjąć babeczki. Nie ruszać ich dopóki nie ostygną. Z proszku budyniowego i mleka przyrządzić budyń wg przepisu na opakowaniu i lekko ostudzić. Owoce umyć, osączyć. Babeczki napełniać budyniem bezpośrednio przed podaniem, a na wierzchu ułożyć owoce, polać tężejącą galaretką (przygotowaną w mniejszej o 1/3 ilości wody, niż podana na opakowaniu). Wstawić do lodówki na minimum 20 minut.
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery