Przepis na Krówki

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1844
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Zdjęcia

Składniki

  • mleko skondensowane słodzone 1 puszka
  • madło 10 dag
  • płatki owsiane 5 dag
  • spirytus 1 łyżka

Jak zrobić Krówki?

Mleko nie otwierając puszki proszę włożyć do garnka wypełnionego wodą tak, aby zakryć puszkę, wstawić je na ogień i gotować przez 3 godziny. Następnie wystudzić puszkę w zimnej wodzie i otworzyć ją. Płatki owsiane należy uprażyć na patelni na złoty kolor (bez dodatku tłuszczu). Mleko w puszce po otwarciu należy włożyć do miseczki i zmiksować z masłem, dodając powoli spirytus. Do tak przygotowanej masy krówkowej należy wsypać podprażone płatki owsiane i dokładnie wymieszać ze sobą. Teraz małą łyżeczką należy na talerzu formować niewielkie kulki. Talerz z tak przygotowanymi krówkami trzeba wstawić do lodówki na ok 2 godziny. Podawać schłodzone.

Podobne przepisy

Deser z kiwi i bita smietaną

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-06

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Kompoty wiśniowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Desery

Jabłka pod kruszonką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Piana na bezy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Desery

Muesli z grejpfrutem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Desery

Owoce w syropie

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Desery