Przepis na Kompot z rabarbaru

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
864
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Zdjęcia

Składniki

  • rabarbar 1/2 kg
  • woda 0,75 litra
  • cukier 10 dag
  • skórka z cytryny 1 kawałek

Jak zrobić Kompot z rabarbaru?

Wodę należy zagotować, dodać do niej biały cukier i skórkę z cytryny w kawałku. Łodygi rabarbaru należy dokładnie umyć pod zimną wodą, następnie bez obierania należy pokroić je w kostkę. Po pokrojeniu należy od razu wrzucić je do wrzątku i gotować do momentu zagotowania. Następnie kompot należy zestawić z ognia i odstawić na kilka minut w celu nabrania smaku.

Podobne przepisy

Masa jabłkowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-11

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Desery

Kawa z amaretto

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Placki z morelami

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-29

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Banany z bitą śmietana

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-11

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Desery

Deser brzoskwiniowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: Bocja

Kategoria: Desery

Kajmak

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-26

Dodany przez: daba_007

Kategoria: Desery