Przepis na Kompot truskawkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1129
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kompot truskawkowy?

Truskawki dokładnie myjemy, usuwamy szypułki. Słoiki wyparzamy, układamy w nich truskawki tak na 3/4 wysokości słoika. Następnie zagotowujemy wodę z cukrem. Tak przygotowanym sokiem zalewamy truskawki w słoikach, zostawiając 2 cm od góry słoika. Słoiki bardzo dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy 25 minut.

Podobne przepisy

Czerwona herbatka

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Desery

Mleko kokosowo-waniliowe

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Ciasto podwójnie truskawkowe

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-29

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Ciasta

Lody kakaowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Desery

Owocowe ciasto migdałowe z białek

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-10-31

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ciasta

Racuszki z truskawkami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-09

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Desery