Przepis na Kompot truskawkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1068
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kompot truskawkowy?

Truskawki dokładnie myjemy, usuwamy szypułki. Słoiki wyparzamy, układamy w nich truskawki tak na 3/4 wysokości słoika. Następnie zagotowujemy wodę z cukrem. Tak przygotowanym sokiem zalewamy truskawki w słoikach, zostawiając 2 cm od góry słoika. Słoiki bardzo dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy 25 minut.

Podobne przepisy

Kisiel z dżemu

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-28

Dodany przez: mati

Kategoria: Desery

Kogiel-mogiel

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Desery

Sernik z mlekiem i brzoskwiniami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-13

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Kawa cappuccino

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-04

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Desery

Bułeczki jagodowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-02-08

Dodany przez: enia

Kategoria: Desery

Deser jagodowo- truskawkowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-10-05

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery