Przepis na Kompot jabłkowo- truskawkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1611
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Zdjęcia

Składniki

  • woda 2 litry
  • jabłka świeże 5 sztuk
  • truskawki mrożone lub z kompotu 20 dag
  • cukier do smaku

Jak zrobić Kompot jabłkowo- truskawkowy?

Wodę należy zagotować wraz z kilkoma łyżkami cukru. Jabłka umyć, przekroić na pół i wyjąć gniazda nasienne. Jeśli wykorzystujemy mrożone truskawki, to nie należy ich rozmrażać. Do wrzącej wody wrzucić jabłka pokrojone w półplasterki i truskawki ( jeśli używamy tych ze słoika, to wlewamy je wraz z zalewą). Kompot zagotowujemy. Odstawiamy pod przykryciem.

Podobne przepisy

Lukier do strucla makowego

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-02-13

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Desery

Kisiel mirabelkowy

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-26

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Jabłka pod kruszonką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2023-01-10

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Mufinki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-09

Dodany przez: aakuku

Kategoria: Desery

Truskawki z sokiem i cukrem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-09-24

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery

Zdrowe placuszki z poziomkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery