Przepis na Kompot jabłkowo- truskawkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1600
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Przepis została opublikowana w dniu: 20.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2495 osób!
Bon Appétit!

Zdjęcia

Składniki

  • woda 2 litry
  • jabłka świeże 5 sztuk
  • truskawki mrożone lub z kompotu 20 dag
  • cukier do smaku

Jak zrobić Kompot jabłkowo- truskawkowy?

Wodę należy zagotować wraz z kilkoma łyżkami cukru. Jabłka umyć, przekroić na pół i wyjąć gniazda nasienne. Jeśli wykorzystujemy mrożone truskawki, to nie należy ich rozmrażać. Do wrzącej wody wrzucić jabłka pokrojone w półplasterki i truskawki ( jeśli używamy tych ze słoika, to wlewamy je wraz z zalewą). Kompot zagotowujemy. Odstawiamy pod przykryciem.

Podobne przepisy

Rurki z kremem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Desery

Manna z owocami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-07-27

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Desery

Maślankowy a’la miód

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery

Placek jabłkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-07-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Woda przegotowana z cukrem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2022-07-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Desery

Lody z sosem adwokatem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Desery