Przepis na Kompot jabłkowo- truskawkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1669
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Zdjęcia

Składniki

  • woda 2 litry
  • jabłka świeże 5 sztuk
  • truskawki mrożone lub z kompotu 20 dag
  • cukier do smaku

Jak zrobić Kompot jabłkowo- truskawkowy?

Wodę należy zagotować wraz z kilkoma łyżkami cukru. Jabłka umyć, przekroić na pół i wyjąć gniazda nasienne. Jeśli wykorzystujemy mrożone truskawki, to nie należy ich rozmrażać. Do wrzącej wody wrzucić jabłka pokrojone w półplasterki i truskawki ( jeśli używamy tych ze słoika, to wlewamy je wraz z zalewą). Kompot zagotowujemy. Odstawiamy pod przykryciem.

Podobne przepisy

Niebo w gębie

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 300 min.

Data dodania: 2022-10-07

Dodany przez: pioge7

Kategoria: Desery

Błękitna laguna

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Swojski kisielek na soku malinowym

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 17 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Desery

Słodkie bułeczki

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-10-08

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery

Biała kawa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-15

Dodany przez: amelia

Kategoria: Desery

Śliwki w czekoladzie

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ciasta