Przepis na Kompot gruszkowy

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2096
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

Jak zrobić Kompot gruszkowy?

Dojrzałe ale twarde gruszki obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i układamy w słoikach. Zalewamy przygotowaną zalewą: na każdy litr przegotowanej wody dodajemy 3 łyżki cukru i łyżeczkę kwasku cytrynowego i cztery goździki. Słoiki z gruszkami zakręcamy i pasteryzujemy 15 min. Tak przygotowane gruszki doskonale pasują do sałatek owocowych i galaretek.

Podobne przepisy

Marynowany bakłażan

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-28

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Pieczarki w occie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Truskawkowy dżem

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-24

Dodany przez: Olka

Kategoria: Przetwory

Buraczki na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Przetwory

Zalewa do ogórków z chyli

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-03-05

Dodany przez: Junior

Kategoria: Przetwory

Pomidory w przecierze

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: viencela

Kategoria: Przetwory