Przepis na Karczek zapiekany

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
19015
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • karczek 2 kg
  • keczup 1 szt.
  • cebule 5 szt.
  • ogórki konserwowe 1 słoik
  • przyprawa do mięs
  • tłuszcz do posmarowania naczynia

Jak zrobić Karczek zapiekany?

Mięso myjemy i osuszamy, a następnie kroimy w grubsze plastry, każdy plaster posypu­jemy z obu stron przyprawą do mięs i smarujemy keczupem. Odstawiamy. Cebule obieramy i kroimy w niezbyt grube plasterki, ogórki również. Przygotowane plastry mię­sa wkładamy do wysmarowa­nego tłuszczem naczynia ża­roodpornego, przekładając warstwami cebuli i ogórków. Tak zamarynowane mięso od­stawiamy na około 5-6 godzin, by wchłonęło smak i aromat cebuli i ogórków. Po tym czasie wkładamy naczynie z mięsem do piekar­nika rozgrzanego do tempera­tury 200 °C i pieczemy przez mniej więcej godzinę. Karczek podajemy z ziemnia­kami lub ryżem.

Podobne przepisy

Kanapki z salami i serem pleśniowym

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: kermit

Kategoria: Mięsne

Kokiety z mięsem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-07

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Mięsne

Kotlety mielone z szynką i żółtym serem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-17

Dodany przez: madi356

Kategoria: Mięsne

Kotlety wieprzowe w brukselce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-01-16

Dodany przez: daria43

Kategoria: Mięsne

Schabowy z żółtkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Mięsne

Kaczka domowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-29

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Mięsne