Przepis na Kapusta kiszona

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1828
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Przepis została opublikowana w dniu: 09.02.2024
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2240 odwiedzających!
Smacznego!

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kapusta kiszona?

Warzywa oczyszczamy. Kapustę szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty, mieszamy. Przesypujemy solą i odstawiamy na 2 godz. Aż puszczą sok. Przekładamy do słoików mocno ubijając. Słoiki zakręcamy i na drugi dzień wynosimy w chłodne miejsce.

Podobne przepisy

Ogórki w zalewie z kurkumą

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Ogórki w zalewie miodowej

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-31

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Mrożone truskawki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-11-24

Dodany przez: skorpion290

Kategoria: Przetwory

Sok wiśniowy

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-11-21

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Ogórki kiszone babci

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-04-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Ogórki kwaszone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-08

Dodany przez: kiziolek20

Kategoria: Przetwory