Przepis na Kapusta kiszona

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1853
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Kapusta kiszona?

Warzywa oczyszczamy. Kapustę szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty, mieszamy. Przesypujemy solą i odstawiamy na 2 godz. Aż puszczą sok. Przekładamy do słoików mocno ubijając. Słoiki zakręcamy i na drugi dzień wynosimy w chłodne miejsce.

Podobne przepisy

Sałatka z grzybów i warzyw na zimę

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-03

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Grzyby

Powidła śliwkowe z kakao

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Przetwory

Sałatka na zimę z ogórków z czosnkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Marynata z dyni

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-19

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Przetwory

Papryka marynowana z miodem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Marmolada jabłkowo-jeżynowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: weramera

Kategoria: Przetwory