Przepis na Kandyzowana skórka pomarańczowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
14017
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Skórkę można przechowywać w lodówce około miesiąca

Zdjęcia

Składniki

  • pomarańcze 4 sztuki
  • cukier 2 szklanki
  • woda 3 szklanki

Jak zrobić Kandyzowana skórka pomarańczowa?

Pomarańcze dokładnie umyć szczoteczką z płynem do mycia naczyń, aby usunąć substancję, którą są nawoskowane i sparzyć wrzątkiem. Pomarańcze obrać, usunąć białą wewnętrzną skórkę i pokroić w paski albo kostkę. Z wody i cukru zrobić syrop, wrzucić skórkę pomarańczową i gotować, ąż skórka zrobi się miękka i nasiąknie syropem.
Po wystudzeniu i odcedzeniu skórka nadaje się jako dodatek do ciast i deserów.

Podobne przepisy

Poranna rosa

Ile porcji: 20

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2022-09-12

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ciasta

Galaretka malinowa

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-02

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Serduszkowe placki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-10-21

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Desery

Piana z białek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Oponki drożdżowe

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Desery

Ryż z czekoladą

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Desery