Przepis na Jabłka nadziewane w sosie morelowym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
570
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • jabłka 4
  • woda 1 szklanka
  • cukier 2-3 łyżki
  • marmolada 4 łyżki
  • marmolada morelowa 150 g
  • cukier puder
  • mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
  • śmietana kremowa 1/2 szklanki

Jak zrobić Jabłka nadziewane w sosie morelowym?

Jabłka umyć, obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Zagotować wodę z cukrem, wrzucić owoce, ugotować do miękkości, wyjąc z syropu i ostudzić. Zagłębienie każdego jabłka po wyciętym gnieździe nasiennym napełnić marmoladą.

Przyrządzić sos:
marmoladę morelową wymieszać z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i śmietankę, zagotować. Ułożyć jabłka na salaterce, polać ciepłym sosem.

Podobne przepisy

Płatki owsiane z jogurtem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-11-28

Dodany przez: Emila

Kategoria: Desery

Truskawkowy koktajl

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-16

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Desery

Ciasto na orzeszki z mosiężnej formy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-19

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Desery

Galaretka na soku jagodowym

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-14

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Rogale z powidłami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Desery

Sernik malinowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-03-06

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Ciasta