Przepis na Jabłka nadziewane w sosie morelowym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
536
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • jabłka 4
  • woda 1 szklanka
  • cukier 2-3 łyżki
  • marmolada 4 łyżki
  • marmolada morelowa 150 g
  • cukier puder
  • mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
  • śmietana kremowa 1/2 szklanki

Jak zrobić Jabłka nadziewane w sosie morelowym?

Jabłka umyć, obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Zagotować wodę z cukrem, wrzucić owoce, ugotować do miękkości, wyjąc z syropu i ostudzić. Zagłębienie każdego jabłka po wyciętym gnieździe nasiennym napełnić marmoladą.

Przyrządzić sos:
marmoladę morelową wymieszać z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i śmietankę, zagotować. Ułożyć jabłka na salaterce, polać ciepłym sosem.

Podobne przepisy

Wiśnie w galaretce.

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-01

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery

Eklerki z dżemem i śmietanką

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-10

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery

Naleśniki z serem i sosem truskawkowym

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Desery

Gruszki w polewie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-10

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Desery

Kompot jeżynowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-02-17

Dodany przez: ela

Kategoria: Desery

Kawa z wkładką

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-05-19

Dodany przez: monika4

Kategoria: Desery