Przepis na Jabłka nadziewane w sosie morelowym

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
20 min.
Czas przygotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
515
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Składniki

  • jabłka 4
  • woda 1 szklanka
  • cukier 2-3 łyżki
  • marmolada 4 łyżki
  • marmolada morelowa 150 g
  • cukier puder
  • mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
  • śmietana kremowa 1/2 szklanki

Jak zrobić Jabłka nadziewane w sosie morelowym?

Jabłka umyć, obrać, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Zagotować wodę z cukrem, wrzucić owoce, ugotować do miękkości, wyjąc z syropu i ostudzić. Zagłębienie każdego jabłka po wyciętym gnieździe nasiennym napełnić marmoladą.

Przyrządzić sos:
marmoladę morelową wymieszać z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i śmietankę, zagotować. Ułożyć jabłka na salaterce, polać ciepłym sosem.

Podobne przepisy

Owocowy deser z bitą śmietaną

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-11-17

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Desery

Babeczki z karmelem

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Desery

Jabłka w cieście naleśnikowym

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-03-17

Dodany przez: ilka_86

Kategoria: Desery

Piwo na rozgrzewkę

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-31

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Desery

Krem cytrynowy I

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-08-27

Dodany przez: Pola

Kategoria: Desery

Torcik z migdałami

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-08

Dodany przez: aginaa

Kategoria: Desery