Przepis na Dżem jagodowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1412
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Dżem jagodowy?

Wypłukane, osączone jagody wsypujemy do szerokiego rondla, przesypujemy cukrem, dodajemy cytrynę pokrojoną w plastry. Owoce doprowadzamy do wrzenia, smażymy na małym ogniu przez 20 min, od czasu do czasu potrząsając naczyniem lub mieszając. Po tym czasie plasterki cytryny wyjmujemy a gorący dżem przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 20 min.

Podobne przepisy

Suszone grzyby

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Ogórki kwaszone 2010

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-25

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Powidła jabłko-marchew-burak

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-13

Dodany przez: dorlill

Kategoria: Przetwory

Kompocik wiśniowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Przetwory

Sok porzeczkowy na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-07

Dodany przez: madi356

Kategoria: Przetwory

Sos pomidorowo-paprykowy na zimę

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-23

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory