Przepis na Dżem jagodowy

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1379
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Dżem jagodowy?

Wypłukane, osączone jagody wsypujemy do szerokiego rondla, przesypujemy cukrem, dodajemy cytrynę pokrojoną w plastry. Owoce doprowadzamy do wrzenia, smażymy na małym ogniu przez 20 min, od czasu do czasu potrząsając naczyniem lub mieszając. Po tym czasie plasterki cytryny wyjmujemy a gorący dżem przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 20 min.

Podobne przepisy

Suszone śliwki

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Marynowana marchew

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-30

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Przecier na zupę szczawiową

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Przetwory

Owocowy dżem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-06

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Przetwory

Sałatka do słoika

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Przetwory

Marmolada ze śliwek węgierek

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-10

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Przetwory