Przepis na Domowy smalec

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3174
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Idealnie nadaje się na kanapki i do smażenia.

Zdjęcia

Składniki

  • sadło wieprzowe/ słonina 2 kg
  • zioła

Jak zrobić Domowy smalec?

Sadło wieprzowe należy pokroić w drobną kostkę, następnie wrzucić do sporego garnka i wstawić na ogień. Sadło należy topić do momentu całkowitego stopienia i uzyskania brązowych kawałeczków sadła- skwarków. Po stopieniu dodać zioła, dokładnie wymieszać. Gorący smalec należy przelewać do słoików i zakręcać. Do niektórych należy wrzucić skrawki, do innych nie. Od razu zakręcać.

Podobne przepisy

Jajka na twardo

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-11

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zimny bufet

Jajeczna kanapka

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-21

Dodany przez: Teresa

Kategoria: Zimny bufet

Zawijaski szynkowe w galarecie

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-09-02

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zimny bufet

Dip do chipsów

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-21

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zimny bufet

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-07

Dodany przez: Zuza

Kategoria: Zimny bufet

Chrzan do wędliny

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: noteska

Kategoria: Zimny bufet