Przepis na Delikatna kolacja serowo-owocowa

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
15 min.
Czas przygotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1933
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Zdjęcia

Składniki

  • serek cottagee cheese - ziarnisty (wiejski) 600 g
  • truskawki świeże 6-9 szt
  • lub truskawki mrożone
  • pieczywo
  • masmix
  • zielona herbata Yunnan

Jak zrobić Delikatna kolacja serowo-owocowa?

Truskawki płuczemy pod bieżącą wodą usuwamy szypułki i drobno kroimy. Wykładamy serek do małych szklanych salaterek, dodajemy rozdrobnione truskawki. Pieczywo smarujemy cienko smarowidłem (masło, masmix, rama, vita). Do tego zestawu podajemy zieloną herbatę – jedną łyżeczkę listków herbaty yunnan zielona – na filiżankę zalewamy wodą o temperaturze około 65-80 stopni c. Parzymy kilka minut od 2 do 6 minut w zależności od upodobania słabszy czy intensywniejszy ma być jej smak.

Podobne przepisy

Masa jajeczno-wątróbkowa do kanapek

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-28

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Jajka w galarecie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-08

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Zimny bufet

Galareta moja ulubiona

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 300 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Przekąski

Mięsno boczkowe smarowane

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-13

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Spaghetti z Pecorino

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-01

Dodany przez: Niunio

Kategoria: Zimny bufet

Zawijaski szynkowe w galarecie

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-09-02

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zimny bufet