Receptura została opublikowana w dniu: 28.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2275 odwiedzających!
Bon Appétit!
Połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ciągle mieszając. Ubić żółtko i jajko z cukrem pudrem na puszystą masę. Bardzo delikatnie wymieszać (drewnianą łyżką) z masą czekoladową, a następnie z mielonymi migdałami i likierem. Piekarnik nagrzać do 220’c. Foremki (ramekiny lub filiżanki żaroodporne) wysmarować masłem i obsypać migdałami. Masę wlać do foremek i wstawić do piekarnika na ok. 10 min. , aż urośnie i zastygnie (środek może pozostać płynny). Posypać grubo cukrem pudrem. Zaraz podawać.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery