Można posypać orzechami.
Masło pokroić na kawałki, dodać do śmietanki, zagotować. Pół tabliczki mlecznej czekolady i całą gorzką pokruszyć, rozpuścić w garnuszku ustawionym na rondlu z gorącą wodą. Dodać śmietankę z masłem, dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia. Andruty drobno pokruszyć, wymieszać z likierem, połączyć z masą czekoladową. Masę nałożyć do szprycy z szeroką końcówką, wyciskać kulki na papier do pieczenia. Przykryć folią aluminiową, odstawić na noc w chłodne miejsce. Pozostałą czekoladę rozpuścić, przestudzić, zanurzać w niej kulki. Wkładać do papierowych foremek lub kartonu po czekoladkach. Odstawić na godzinę. Czekoladę raz jeszcze podgrzać, polać trufle. Odstawić w chłodne miejsce, aż czekolada całkowicie stężeje.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery