Receptura została dodana w dniu: 21.07.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2132 odwiedzających!
Bon Appétit!
Niedojrzałą dynię lub zielony melon dokładnie umyć i sparzyć. Przekroić na pół, usunąć pestki wraz z łączącym je miąższem, posolić. Po 24 godzinach opłukać z soli i namoczyć na 12 godzin w zimnej wodzie, zmieniając ją kilkakrotnie. Następnie zagotować w syropie sporządzonym z 1 szklanki wody i 3 szklanek cukru. Następnego dnia zlać syrop, przecedzić, a melon (dynię) osączyć. Do przecedzonego syropu dodać tyle cukru, ile waży owoc, zagotować. Melon (dynię) włożyć do syropu i gotować, aż stanie się szklisty. Po ostygnięciu i osączeniu obsypać cukrem kryształem i obsuszyć w ciepłym piekarniku. Przechowywać w zamkniętym słoiku. Dodaje się ją do ciast, mas i kremów.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery