Pyszne, domowe ciastka kokosanki.
Bardzo proste w przygotowaniu, chrupiące na zewnątrz, o bardzo miękkim wnętrzu.
Doskonałe dla dzieci i dorosłych, można podawać je na przyjęciach i na podwieczorek.
Najlepsze jako słodki dodatek do popołudniowej kawy.
W rondelku rozpuszczam masło z cukrem i kremówką. Następnie dodaję wiórki kokosowe. Mieszam, aby się połączyły z resztą i chwile razem podgrzewam. Odstawiam, a w tym czasie ubijam na sztywno białka. Przestudzone wiórki mieszam z białkami. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładam porcje ciasta (nakładam dużą łyżką) i wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę 20 minut w 170 stopniach.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery