Ciasteczka idealne do mleka
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Do utartej masy maślanej dodając rozpuszczoną, przestudzoną czekoladę. Całość miksować przez chwilę. Dodać obie mąki, mieszać aż składniki się połączą.
Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie rozetki. Wyciskać małe ciasteczka na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec w temperaturze 180 st przez 7-10 minut ostrożnie żeby się nie przypaliły.
Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek. Gdy ostygną można posypać cukrem pudrem. Pyszne ze szklanką mleka. Wyszło mi 5 blach.
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Desery
Kategoria: Ciasta