Przepis na Chrupiące batoniki

Dodano przez:
Ile porcji:
20
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
35 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
768
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Receptura została dodana w dniu: 19.08.2022
Do tej pory zapoznało się z nią ponad 2773 odwiedzających!
Na zdrowie!

Składniki

  • masło 0,5 kostki
  • miód 0,5 szklanki
  • kawa rozpuszczalna 2 łyżki
  • płatki owsiane 0,75 szklanki
  • rozdrobnione mieszane bakalie 0,5 szklanki
  • płatki kukurydziane 1,5 szklanki

Jak zrobić Chrupiące batoniki?

Miód i masło wkładamy do rondelka, rozpuszczamy na małym ogniu. Dodajemy kawę rozpuszczalną i mieszamy. Dodajemy bakalie. Płatki owsiane podprażamy na suchej patelni aż staną się złociste. Płatki owsiane mieszamy z płatkami kukurydzianymi i dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy. Masę rozsmarowujemy na grubość 2-3 cm na tacy wyłożonej pergaminem. Po wystygnięciu kroimy na dowolne kawałki ostrym nożem zanurzonym we wrzątku. Batoniki odstawiamy w chłodne miejsce do stwardnienia.

Podobne przepisy

Miodoklejki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2013-09-05

Dodany przez: prosecco

Kategoria: Desery

Róże karnawałowe

Ile porcji: 11

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-08-05

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta

Kawa z aromatem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2022-07-20

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Desery

Jabłuszka Cynamonowe

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2022-07-05

Dodany przez: dzikiryz

Kategoria: Desery

Kompot z mrożonych truskawek i jabłek

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-06-23

Dodany przez: Marcin

Kategoria: Desery

Snikers na waflu

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2011-06-07

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Ciasta